Zooltherapie
Home  -  Zooltherapie

Klachten

In de praktijk worden verschillende klachten die hun oorsprong hebben bij de voet of het gangpatroon behandeld met zooltherapie. Deze podologische correctiezolen optimaliseren het gangpatroon en verleggen druk om klachten te verbeteren.

De podologische zolen worden na uitgebreid onderzoek op uw maat en voor uw specifieke klacht gedesigned door mij en daarna vervaardigd in het labo van BORGinsole®

Er zijn veel verschillende klachten die met zooltherapie mogelijks kunnen worden opgelost:

– Hielspoor
– Voorvoetpijn
– Pijn aan de grote teen
– X-benen/ o-benen
– Verkeerd gangpatroon
– Voeten naar binnen/buiten zetten
– Achillespeesklachten
– Scheenbeenvliesontsteking
– Kniepijn
– Beenlengteverschil
– Bekkenkanteling
– Heuppijn
– Rugpijn

Podologisch onderzoek

Om na te gaan of deze klachten wel degelijk hun oorsprong vinden ter hoogte van de voet wordt er altijd een uitgebreid podologisch onderzoek uitgevoerd.
We beginnen met een vraaggesprek om na te gaan wat de hulpvraag en de klacht is. Daarna worden de dagdagelijkse schoenen, sportschoenen en werkschoenen onder de loep genomen.

Aan de hand van de biomechanische metingen, het klinisch onderzoek en de ganganalyse zien we waar het eventueel fout loopt. Met de resultaten van deze onderzoeken kunnen we beslissen of er zooltherapie nodig is en hoe deze zolen correctie moeten geven. De zooltherapie gebeurt vaak samen met andere behandelingen bij de kinesitherapeut, osteopaat, chiropractor of andere. Doordat ik nauw samenwerk met kinesitherapeuten in de verschillende praktijken kan het ideale behandelingsplan in samenspraak met hen opgesteld worden.

Ook voor wie geen klachten heeft, kinderen, sporters, reumapatiënten, kan het interessant zijn om een podologische screening te doen. Zo kan er, waar nodig, preventief bijgestuurd worden.