Podologische voetzorg
Home  -  Podologische voetzorg

Behandelingen

Tijdens een instrumentale behandeling van de voet worden de nagels en de huid met eventuele aandoeningen behandeld. Dit kan door het knippen van de nagels of eelt weg te nemen. Maar ook volgende aandoeningen worden aangepakt:
– eksterogen
– kloven
– blaren
– ingroeiende nagels
– kalknagels
– schimmelnagels
– hamertenen
– hallux abducto valgus

Als podoloog gaan we nog net een stap verder dan de (medisch) pedicure. We verhelpen niet enkel de klacht, maar proberen er ook voor te zorgen dat deze niet meer terugkomt. Dit doen we aan de hand van silicone ortheses, nagelbeugels, vilt of podologische zolen.

Screening

Een podoloog is ook gespecialiseerd in het behandelen van voeten bij risicopatiënten.

Mensen met diabetes hebben een groter risico op voetwonden, deze genezen dan ook moeilijker. Daarom is het belangrijk om uw voeten regelmatig te laten screenen door een podoloog. De algemene verzorging gebeurt ook het best door een specialist om wondjes te vermijden. Voor diabetespatiënten is er twee keer per jaar terugbetaling voorzien voor de screening en verzorging van de voeten.

Ook reumapatiënten of oncologische patiënten zijn een specifieke doelgroep.

Sinds 1 maart 2024 werk ik deeltijds aan het medisch secretariaat van Praktijk Hondius. Daardoor verandert mijn agenda wat. Je kan op maandag, dinsdagvoormiddag, woensdag- en donderdagnamiddag bij mij terecht voor alles rond podologie in Praktijk Hondius op de markt van Wakken.

De eerste zaterdag van de maand ben ik ook aanwezig in Praktijk Hondius. In Groepspraktijk Dieter Dewitte in Dentergem kan je niet meer terecht voor voetverzorging. Ik ben er wel nog 1 zaterdagvoormiddag per maand aanwezig voor alles rond zooltherapie (gewoonlijk de 3e zaterdag van de maand). Door deze aanpassing lopen de wachttijden wat op.

Alle beschikbare plekjes vind je in mijn online agenda bij ‘maak afspraak’, voor dringende afspraken (bv. Ingegroeide nagel, pijnlijk eksteroog…) bel je me beter op (0473 29 39 38).